Jehněčí játra po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 30 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 586.5 mg
- Draslík 779.6 mg
- Vláknina 6349.5 mg
- Vitamín A 6349.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, uvařené odložíme stranou.
-
2
Játra pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu, rozmarýnu a bazalky.
-
3
Vše osmahneme na 40 g másla.
-
4
Zbytek másla roztavíme, přisypeme zbytek bylinek, dobře promícháme, aby se pokryly máslem. Poté osolíme a opepříme.
-
5
Maso servírujeme na uvařených těstovinách přelité omáčkou z bylinek.