Vinné zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 141.1 mg
  • Vláknina 1070.3 mg
  • Vitamín A 1070.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme.

Komentáře k receptu