Hlávkové zelí dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 118.8 mg
- Vláknina 944.3 mg
- Vitamín A 944.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na poloviny, pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme lžičku cukru, ocet a zelí. Dusíme bez pokličky a podle potřeby podlijeme vývarem.
-
3
Měkké zelí zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě krátce podusíme.