Andaluská vepřová panenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1381 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 724.7 mg
  • Vláknina 3760.5 mg
  • Vitamín A 3760.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku očistíme a omyjeme.

  • 2

    Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce.

  • 3

    Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty.

  • 4

    Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře.

Komentáře k receptu