Grilovaný steak z klokaní kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Olej rostlinný
  • 20 g Kompot brusinkový
  • 200 g Klokaní kýta
  • 2 kávová lžička Koření Hubert
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 2455 mg
  • Vitamín A 2455 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmražené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem, posypeme kořením, položíme na sebe a pod fólií necháme v chladničce čtyři hodiny marinovat.

  • 2

    Marinované maso pečeme po obou stranách buď na grilu či na nepřilnavé pánvi.

  • 3

    Hotové steaky servírujeme na nahřáté talíře, zdobíme plátky citronu se lžičkou zavařených brusinek.

Komentáře k receptu