Játra se zeleninou
Suroviny
- 20 g Husí sádlo
- 300 g Játra vepřová
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Špekáčky
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 šálek Houby čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 230.8 mg
- Draslík 600 mg
- Vláknina 5419.9 mg
- Vitamín A 5419.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme sádlo a dozlatova opečeme na jemno nasekanou cibuli. Přimícháme nakrájená játra a za stálého míchání smažíme přibližně 8 minut.
-
2
Poté přimícháme na malé kousky nakrájená rajčata, papriky, houby a vuřty. Směs osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření s kmínem.
-
3
Směs dusíme asi 5 minut a podléváme pivem.