Vepřová panenka s oříšky
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 50 g Ořechy lískové
- 500 g Strouhanka
- 800 g Vepřová panenka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Provensálské koření
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 178.1 mg
- Draslík 1313.2 mg
- Vláknina 10760.8 mg
- Vitamín A 10760.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku v celku osolíme, posypeme provensálským kořením. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a dáme do chladu odležet.
-
2
Připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.
-
3
Rozválíme listové těsto na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí.
-
4
Na teflonové pánvi opečeme ze všech stran panenku lehce potřenou tukem.
-
5
Předpečené maso vložíme na sypkou směs a zabalíme do rozváleného těsta.
-
6
Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě.