Pappardette s kachním ragú
Suroviny
- 80 g Celer řapíkatý
- 200 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 20 g Máslo čerstvé
- 40 g Bylinky čerstvé - svazek
- 5 g Sůl
- 250 g Kachní maso pečené
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 200 g Hříbky čerstvé
- 1 g Hřebíček
- 2 g Pepř černý mletý
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 200 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1231 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 289.2 mg
- Draslík 627.4 mg
- Vláknina 10553.2 mg
- Vitamín A 10553.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto tak, že smícháme vejce a mouku. Důkladně propracujeme a necháme asi 30 minut uležet. Zatím na oleji osmažíme stroužek česneku, najemno nasekaný celer, mrkev a cibuli.
-
2
Přidáme kachní maso nakrájené na kostičky a houby a podlijeme červeným vínem. Když se víno odpaří, vložíme nasekaná oloupaná rajčata.
-
3
Vše ochutíme špetkou soli, bobkovým listem, kuličkami pepře a roztlučeným hřebíčkem. Podlijeme vývarem a vaříme asi 25-30 minut.
-
4
Těsto vyválíme a nakrájíme na široké nudle. Poté uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme a přidáme k ragú. Dochutíme nastrouhaným parmezánem, máslem a najemno nasekanými bylinkami. Promícháme a servírujeme.