Hovězí maso na chilli s mangem
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Mango
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Thajská bazalka
- 3 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 795.9 mg
- Vláknina 4392.5 mg
- Vitamín A 4392.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut.
-
2
Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme.
-
3
Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.