Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem
Suroviny
- 500 g Jehněčí hřbet
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Saturejka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 713.3 mg
- Vláknina 9383 mg
- Vitamín A 9383 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno.
-
2
Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy.
-
3
V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří.
-
4
K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme.
-
7