Hovězí kýta v mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 36 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 703.1 mg
- Vláknina 5907.8 mg
- Vitamín A 5907.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme kousky párků a trochu okmínujeme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmažíme.
-
2
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mlékem a povaříme 45 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina odpařovala. Nyní přidáme kousky oloupaných jablek, nahrubo nakrájenou cibuli, přilijeme ocet, okořeníme majoránkou. Osolíme a povaříme ještě 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Omáčku přecedíme, případně zahustíme solamylem.
-
3
Porce masa omáčkou přelijeme a můžeme podávat.