Hovězí kýta v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 20 g Solamyl
  • 100 g Párky Debrecínské
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Ocet vinný
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 703.1 mg
  • Vláknina 5907.8 mg
  • Vitamín A 5907.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme kousky párků a trochu okmínujeme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmažíme.

  • 2

    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mlékem a povaříme 45 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina odpařovala. Nyní přidáme kousky oloupaných jablek, nahrubo nakrájenou cibuli, přilijeme ocet, okořeníme majoránkou. Osolíme a povaříme ještě 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Omáčku přecedíme, případně zahustíme solamylem.

  • 3

    Porce masa omáčkou přelijeme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu