Hovězí pečeně s kerblíkem
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Strouhanka
- 120 g Kerblík
- 20 ml Citronová šťáva
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Zázvor mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 22 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 104.7 mg
- Draslík 1030.6 mg
- Vláknina 6540 mg
- Vitamín A 6540 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut.
-
3
Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme.