Hovězí pečeně s kerblíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 120 g Kerblík
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 104.7 mg
  • Draslík 1030.6 mg
  • Vláknina 6540 mg
  • Vitamín A 6540 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut.

  • 3

    Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme.

Komentáře k receptu