Kapustové závitky s kapari
Suroviny
- 300 g Vepřové maso mleté
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Česnek
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 116.5 mg
- Draslík 1624.6 mg
- Vláknina 13923 mg
- Vitamín A 13923 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 314.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
-
2
Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
4
Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem.
-
5
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
-
6
Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži.
-
7