Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 29 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 831.5 mg
- Vláknina 4275.5 mg
- Vitamín A 4275.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac. Promícháme, necháme 15 minut odležet.
-
2
Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se sezamovým olejem, směsí pěti koření a rozetřeným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky.
-
3
Ve woku osmažíme slaninu dozlatova, přidáme olej a marinované maso. Za stálého míchání restujeme 4 minuty. Pak maso osolíme, přiložíme hroznové víno, hrozinky, ořechy, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.