Lilková omáčka s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 29 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 354.4 mg
- Vláknina 11627.5 mg
- Vitamín A 11627.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.
-
3
Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.