Vepřová roláda z bůčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Kabanos
  • 750 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • 2 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 615 mg
  • Vláknina 4618.7 mg
  • Vitamín A 4618.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tento recept použijeme bůček bez kosti, který rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, posypeme solí a pepřem. Po celé ploše poklademe plátky kabanosu nebo špekáčků a plátky uvařených vajec. Maso zavineme do rolády a ovážeme pevně nití. Osolíme, okmínujeme a posypeme trochou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut. Během pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém usmažíme brambory.

  • 2

    Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami usmaženými ve vlastním vypečeném tuku.

Komentáře k receptu