Vepřová roláda z bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 80 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 615 mg
- Vláknina 4618.7 mg
- Vitamín A 4618.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tento recept použijeme bůček bez kosti, který rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, posypeme solí a pepřem. Po celé ploše poklademe plátky kabanosu nebo špekáčků a plátky uvařených vajec. Maso zavineme do rolády a ovážeme pevně nití. Osolíme, okmínujeme a posypeme trochou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut. Během pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém usmažíme brambory.
-
2
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami usmaženými ve vlastním vypečeném tuku.