Srnčí špízy ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 30 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 7037.5 mg
- Vitamín A 7037.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé.
-
3
Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa.