Guláš z telecího masa
Suroviny
- 50 g Cibule
- 150 g Telecí maso přední
- 20 g Olej rostlinný
- 100 g Jogurt bílý
- 100 g Okurky nakládané
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Šunkový salám
- 10 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 247.7 mg
- Draslík 413 mg
- Vláknina 2823 mg
- Vitamín A 2823 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí.
-
2
V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií.
-
3
Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny.