Křepelky po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kg Křepelka
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.34 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 618.8 mg
  • Vláknina 260 mg
  • Vitamín A 260 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme, oddělíme stehýnka a prsíčka. Prsíčka vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Sójovou omáčku, sherry, med, vývar a zázvor přivedeme k varu a potom necháme marinádu zchladnout. Křepelčí maso marinujeme asi 10 minut. Okapaná a osušená stehýnka smažíme na horkém oleji asi 6 minut.

  • 3

    Nakrájená prsíčka necháme okapat, osušíme je, napícháme na špejle a smažíme asi 4 minuty. K masu podáváme zbytek marinády a porce posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu