Křepelky na bobkovém listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Šalotka
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 1500 g Křepelka
  • 8 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Paštika z husích jater
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 239 mg
  • Draslík 1191.7 mg
  • Vláknina 4687.9 mg
  • Vitamín A 4687.9 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C. Šalotky a stroužky česneku oloupeme a najemno nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Olivový olej rozehřejeme a šalotky s česnekem a žampiony osmažíme. Šalvěj omyjeme, osušíme, najemno nasekáme a přidáme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme strouhanku a paštiku z husích jater.

  • 3

    Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř je potřeme solí a pepřem. Naplníme houbovou nádivkou a uzavřeme párátky. Pevně obalíme slaninou, za slaninu zastrčíme bobkové listy.

  • 4

    Křepelky potřeme olejem a vložíme do vymaštěné formy. Pokapeme sirupem a pečeme na střední příčce trouby asi 20 minut.

Komentáře k receptu