Krevety v rýži s medovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 90 g Rýže loupaná
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 90 g Rýže indiánská
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Mango
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 299.1 mg
  • Vláknina 5676.1 mg
  • Vitamín A 5676.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a v míse smícháme s vařenými vyloupanými krevetami.

  • 2

    V jiné míse našleháme olej s utřeným česnekem, medem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Směs vlijeme na rýži a necháme zchladnout.

  • 3

    Na závěr do rýže zamícháme plátky oloupaných mandlí, oloupané, vypeckované a na kostičky nakrájené mango, pepř a posekanou mátu. Vše v míse řádně promícháme a v čisté míse servírujeme.

Komentáře k receptu