Srnčí plec na podmáslí
Suroviny
- 120 g Cibule
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Zelenina kořenová
- 40 g Šalotka
- 1200 g Srnčí plec
- 750 ml Mléko - podmáslí
- 175 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 24 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 122 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 345.4 mg
- Draslík 1216.9 mg
- Vláknina 6210.8 mg
- Vitamín A 6210.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.
-
2
Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.
-
3
Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.
-
4
Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.
-
5
V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.