Vepřové ragú s ořechy
Suroviny
- 800 g Vepřová plec
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 53 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 811.5 mg
- Vláknina 6995.8 mg
- Vitamín A 6995.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a omyté, na kostky nakrájené vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme a mírně podlijeme. Ještě asi 20 minut podusíme.
-
3
Nakonec do pokrmu vmícháme nastrouhané ořechy, oloupaná, nastrouhaná jablka a smetanu.