Kuře s houbovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 15 g Česnek
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cibule
- 1 šálek Houby sušené
- 6 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Koření grilovací
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 63 g
- Sodík 767 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 250.5 mg
- Draslík 990.4 mg
- Vláknina 5552 mg
- Vitamín A 5552 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře očistíme a osolíme. Houby namočíme do vlahé vody a necháme 5 minut odmočit, poté vymačkáme do sucha.
-
2
Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme nakrájený pórek, česnek a cibuli, když nám cibule zezlátne, přidáme houby a nakrájenou papriku.
-
3
Smažíme 5 minut. Vzniklou směsí vyplníme připravené kuře.
-
4
Grilujeme zhruba dvě až dvě a půl hodiny.
-
5
Když se kuře začne grilovat, připravíme směs na potírání. V míse smícháme olej, pivo, trochu česneku, sladkou papriku, sůl, kečup a grilovací koření. Touto směsí potíráme kuře po půl hodině grilování.