Kuře s houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 15 g Česnek
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Houby sušené
  • 6 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Koření grilovací
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 250.5 mg
  • Draslík 990.4 mg
  • Vláknina 5552 mg
  • Vitamín A 5552 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře očistíme a osolíme. Houby namočíme do vlahé vody a necháme 5 minut odmočit, poté vymačkáme do sucha.

  • 2

    Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme nakrájený pórek, česnek a cibuli, když nám cibule zezlátne, přidáme houby a nakrájenou papriku.

  • 3

    Smažíme 5 minut. Vzniklou směsí vyplníme připravené kuře.

  • 4

    Grilujeme zhruba dvě až dvě a půl hodiny.

  • 5

    Když se kuře začne grilovat, připravíme směs na potírání. V míse smícháme olej, pivo, trochu česneku, sladkou papriku, sůl, kečup a grilovací koření. Touto směsí potíráme kuře po půl hodině grilování.

Komentáře k receptu