Brambůrky na kari
Suroviny
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Mléko polotučné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 15 dkg Sýr Eidam cihla 30%
- 0.5 kg Brambory
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Chutney mangové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 25.6 mg
- Draslík 557.5 mg
- Vláknina 7055.2 mg
- Vitamín A 7055.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme brambory na čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě.
-
2
Zatím si připravíme omáčku smícháním majonézy, jogurtu a mléka, přidáme pepř, chutney a kari koření.
-
3
Brambory dáme do pekáče a posypeme nasekanou petrželkou. Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme cibulkou a dáme péct.
-
4
Za 15 minut vyndáme, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a dáme na 10 minut dopéct.