Omáčka Beurre blanc
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 37 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 690.8 mg
- Vláknina 21389.5 mg
- Vitamín A 21389.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.
-
2
Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.
-
3
Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.