Čekankové karbanátky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Slunečnice - semena
  • 500 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 dl Ocet malinový
  • 1 dl Olej sezamový
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 531 mg
  • Vláknina 12856.9 mg
  • Vitamín A 12856.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 14.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z puku čekanky kadeřavé vyřízneme koštál a vnitřní listy omyjeme a rozebereme a důkladně osušíme. Pak je nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaná jablka, slunečnicová semena, žloutek, sůl, mouku a vyšlehaný tuhý sníh z bílku a směs dobře vymícháme.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej. Lžicí nabíráme čekankovou směs, kterou vložíme na rozpálený olej a hned je upravíme na malé karbanátky a usmažíme z každé strany (přibližně 1-2 minuty) dozlatova.

  • 3

    Ke karbanátkům si připravíme tři druhy omáček.

  • 4

    První omáčku si připravíme z ohřáté pomerančové šťávy, kterou dáme do misky a přimícháme do ní lžičku arašídového oleje, lžíci mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření a drobně pokrájené koliandrové lístky.

  • 5

    Druhou omáčku si připravíme tak, že v kastrolku si ohřejeme sójovou omáčku a rozpustíme v ní cukr a okořeníme směsí pěti koření. Nevaříme.

  • 6

    Na třetí omáčku si smícháme v misce malinový ocet, sezamový olej, cukr, špetku soli a na kolečka pokrájenou cibulovou nať.

  • 7

    Karbanátky podáváme se všemi druhy omáčky.

Komentáře k receptu