Platýz s mandlemi a fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 800 g Platýz - filety
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 200 g Bambusové výhonky konzervované
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Grapefruity
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1252 mg
  • Vláknina 16606.2 mg
  • Vitamín A 16606.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se lžíci hořčice.

  • 2

    Na malé pánvi si nasucho opražíme dozlatova mandle.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a kousky ryby krátce restujeme dozlatova z každé strany.

  • 4

    Scezené konzervované červené fazole, bambusové výhonky a mandle přidáme k rybě, promícháme a 3-4 minuty vše opékáme. Dochutíme sójovou omáčkou.

  • 5

    Kousky platýze s fazolí a mandlemi na talíři obložíme měsíčky oloupaného grapefruitu a podáváme.

Komentáře k receptu