Obří krevety na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 16 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 623.9 mg
- Vláknina 14968 mg
- Vitamín A 14968 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z čerstvých obřích krevet odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Poté krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou.
-
2
Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky, omyté chilli papričky bez semínek rozkrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku i pórek omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Limetky a snítky kopru omyjeme.
-
3
Ve woku rozpálíme olivový olej s máslem a krevety necelou minutu restujeme. Když zrudnou, vyjmeme je a odložíme na papírovou utěrku okapat.
-
4
Znovu rozehřejeme zbylý tuk na pánvi, opékáme naráz česnek s chilli papričkou, cibulkou i pórkem. Přidáme hrst mandlí, promícháme, přimícháme lžičku mletého zázvoru a opékáme 2 - 3 minuty. Přidáme krevety, promícháme a osolíme podle chuti.
-
5
Porce krevet se zeleninou dáme na talíře, obložíme limetkou pokrájenou na čtvrtky a snítkami kopru.