Hovězí vemínka na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 37 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 420.5 mg
- Draslík 76.3 mg
- Vláknina 2806 mg
- Vitamín A 2806 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.
-
2
Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.