Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Rýže dušená
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Tamarindová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 4 ks Česnek
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 79.1 mg
  • Vláknina 2439.2 mg
  • Vitamín A 2439.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.

  • 2

    Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.

  • 4

    Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.

  • 5

Komentáře k receptu