Srdíčkové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Kuřecí srdíčka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1324 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 188.5 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 13521.8 mg
  • Vitamín A 13521.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme na oleji cibuli, posypeme kořením, přidáme nakrájená kuřecí srdíčka a dusíme.

  • 2

    Přidáme vypranou rýži, dva hrnky vody, bujon a dusíme.

  • 3

    Přidáme hrášek a necháme přejít varem. Vypneme příkon tepla a pokrm necháme chvíli dojít.

  • 4

    Promícháme a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu