Koláč s mletým masem a dýněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 52 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 109.6 mg
- Draslík 437.1 mg
- Vláknina 5082.4 mg
- Vitamín A 5082.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané dýně nakrájíme na kusy a dáme vařit. Uvařené scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme.
-
2
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso. Přidáme pokrájená rajčata, vejce, strouhaný sýr, skořici, hřebíček, sůl, pepř a nakonec rozmixované dýně. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily.
-
3
Listové těsto rozválíme na pláty a nařežeme podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 4 nebo 5 plátků, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na plátky navršíme směs a pokryjeme zbylými plátky, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, až vršek zrůžoví. Můžeme podávat teplé i studené.