Koláč s mletým masem a dýněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 6 g Sůl
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Listové těsto
  • 1 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 109.6 mg
  • Draslík 437.1 mg
  • Vláknina 5082.4 mg
  • Vitamín A 5082.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané dýně nakrájíme na kusy a dáme vařit. Uvařené scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso. Přidáme pokrájená rajčata, vejce, strouhaný sýr, skořici, hřebíček, sůl, pepř a nakonec rozmixované dýně. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na pláty a nařežeme podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 4 nebo 5 plátků, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na plátky navršíme směs a pokryjeme zbylými plátky, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, až vršek zrůžoví. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu