Kapr na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 1056.6 mg
  • Vláknina 6467.5 mg
  • Vitamín A 6467.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet.

  • 2

    Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek, oloupeme cibuli.

  • 3

    Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.

  • 4

    Na pekáč rozložíme plátky anglické slaniny, na ní kolečka cibule a na ně porce kapra, kterého pokryjeme proužky papriky, plátky rajčat a nasekaným česnekem.

  • 5

    Vrchní vrstvu tvoří cibule.

  • 6

    Posypeme kořením na ryby a dáme péct.

Komentáře k receptu