Dušená čekanka s vůní tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 4 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 10205.5 mg
- Vitamín A 10205.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj očištěnou čekanku, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a bobkový list. Smažíme asi 2 minuty a puky čekanky několikrát obrátíme, aby se opekly dozlatova.
-
2
Potom přilijeme 2 lžíce vody, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dále dusíme 20-25 minut. Nakonec čekanku osolíme a opepříme.
-
3
Po vyjmutí na mísu přelijeme čekanku vypečenou šťávou a ozdobíme snítkami čerstvého tymiánu.
-
4
Podáváme jako přílohu ke grilovaným jehněčím kotletkám.