Vepřové maso s rajčaty a rýží
Suroviny
- 100 g Cibule
- 700 g Vepřová plec
- 100 g Rajčata
- 150 g Rýže předvařená (parboiled)
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 30 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Hřebíček
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Saturejka
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 39 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 113.4 mg
- Draslík 555.7 mg
- Vláknina 3002 mg
- Vitamín A 3002 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.