Bramborové noky se šalvějovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 35 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 829 mg
- Vláknina 17229.2 mg
- Vitamín A 17229.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme na vál. Uprostřed brambor vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehaná vejce. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každého dílu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájíme na menší špalíčky a mírně je zmáčkneme obrácenou vidličkou.
-
3
Nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.
-
4
Kastrůlek s máslem a nasekanými lístky šalvěje postavíme na mírně zahřátou plotýnku a máslo necháme rozpustit. Vmícháme citronovou šťávu a omáčku opepříme.
-
5
Noky scedíme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
-
6
Ihned podáváme jako přílohu k masu.