Rybí prsty s bylinkami
Suroviny
- 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Strouhanka
- 225 g Treska aljašská
- 300 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 78 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 327.3 mg
- Vláknina 5328 mg
- Vitamín A 5328 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, mletou paprikou, solí a pepřem.
-
2
Omyté filety z tresky nakrájíme na pruhy a postupně je obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou vody a nakonec v ochucené strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, vložíme rybí prsty a smažíme je 1-2 minuty po každé straně. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
4
Podáváme ozdobené snítkou petrželky a dílky omytého citronu. Můžeme doplnit ochucenou majonézou.