Reveňové čatní s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 152 g
- Tuky 7 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 960 mg
- Vláknina 14901 mg
- Vitamín A 14901 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Reveň očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat. Jablka rozkrájíme na čtvrtiny, oloupeme, odstraníme jádřince. Reveň a jablka nakrájíme nadrobno. Spolu s cukrem, octem a 250 ml vody vaříme bez pokličky tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout. Přidáme zázvor, nakrájené mandle, nadrobno nakrájené sušené švestky, hrozinky, chilli papričky a hořčičné semínko a nezakryté vaříme ještě hodinu. Horké čatní naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.