Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 1268.9 mg
- Vláknina 16707.2 mg
- Vitamín A 16707.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka.
-
2
Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem.