Smetanová polévka s kuřecím masem a chilli papričkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 125 g Žampiony čerstvé
- 20 g Zázvor celý
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 0.5 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 5 dl Vývar drůbeží
- 3 dl Mléko kokosové
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 131.8 mg
- Draslík 802.3 mg
- Vláknina 2275.2 mg
- Vitamín A 2275.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata dáme do síta, přelijeme vařící vodou, pak je sloupneme, zbavíme semen a pokrájíme nadrobno. Nať jarní cibule omyjeme a pokrájíme na nudličky.
-
2
Česnek s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky (červenou a zelenou) rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod proudem studené vody a pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a posekáme nadrobno.
-
3
Ve woku si na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli s česnekem, přidáme chilli papričky, zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a společně smažíme ještě 3 minuty, pak přilijeme drůbeží vývar a zvolna vaříme 15 minut. Potom pomalu vmícháme kokosové mléko a smetanu, ochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky. Po dalších 5 minutách vaření přidáme do směsi pokrájené kuřecí maso se žampiony, rajčaty a cibulovou natí. Vaříme doměkka přibližně 10 minut.
-
4
Polévku s kuřecím masem dochutíme solí a podáváme s omytými, pokrájenými koliandrovými lístky.