Jehněčí kýta na dijonské hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 428.1 mg
- Vláknina 308.4 mg
- Vitamín A 308.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso osolíme, přidáme tuk, podlejeme vodou a dáme do předehřáté trouby. Průběžně podléváme.
-
2
Po hodině maso obrátíme a další hodinu přeléváme šťávou. Podle potřeby podlijeme teplou vodou.
-
3
Vyjmeme maso, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a mírně osmahneme, zalijeme trochou teplé vody a povaříme.
-
4
Přecedíme šťávu, osolíme a zjemníme máslem.
-
5
Ke konci pečení přidáme rozmarýn a maso potřeme dijonskou hořčicí.