Kapr na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 1186.6 mg
- Vláknina 5657.5 mg
- Vitamín A 5657.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra nakrájíme na řezy široké asi 3cm, osolíme a potřeme čerstvě mletým pepřem.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme do změknutí zeleniny.
-
3
Potom přidáme kousky ryby, podlijeme je vývarem a necháme asi 20 minut dusit.
-
4
Nakonec hotovou rybu rozložíme na mísu a přelijeme prolisovanou zeleninou.