Kapr na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kapr obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 1186.6 mg
  • Vláknina 5657.5 mg
  • Vitamín A 5657.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra nakrájíme na řezy široké asi 3cm, osolíme a potřeme čerstvě mletým pepřem.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme do změknutí zeleniny.

  • 3

    Potom přidáme kousky ryby, podlijeme je vývarem a necháme asi 20 minut dusit.

  • 4

    Nakonec hotovou rybu rozložíme na mísu a přelijeme prolisovanou zeleninou.

Komentáře k receptu