Zaječí terina s hřiby
Suroviny
- 50 g Lišky čerstvé
- 300 g Zaječí maso
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Vepřová plec
- 75 g Sádlo syrové
- 200 g Rybíz červený
- 100 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paštikové koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 dl Víno madeira
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 55 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 991.7 mg
- Vláknina 5650.3 mg
- Vitamín A 5650.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme.
-
2
Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut.
-
3
Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem.