Kořeněné švestky v anglické slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2220 kcal
- Sacharidy 516 g
- Tuky 32 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 516 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 5941.7 mg
- Vláknina 113854 mg
- Vitamín A 113854 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.
-
3
Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.
-
4
Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.
-
5
Ihned podáváme.