Kořeněné švestky v anglické slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 16 ks Švestky sušené
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Chutney mangové
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2220 kcal
  • Sacharidy 516 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 516 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 5941.7 mg
  • Vláknina 113854 mg
  • Vitamín A 113854 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.

  • 3

    Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.

  • 4

    Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu