Candát na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 165 mg
  • Vláknina 2294.3 mg
  • Vitamín A 2294.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a střídavě s kousky candáta napichujeme na jehly.

  • 2

    Špízy osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou. Urovnáme je na sádlem vymazaný pekáč.

  • 3

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli poklademe na špízy a okmínujeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut.

  • 4

    Podáváme s pečenými bramborami.

Komentáře k receptu