Kibbeh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 6 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 609.8 mg
- Vláknina 32623 mg
- Vitamín A 32623 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.
-
2
Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.