Paprikové brambory s římským kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1537 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1173.5 mg
- Vláknina 28955 mg
- Vitamín A 28955 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malé misce smícháme papriku, římský kmín, cayenský pepř a sůl.
-
2
Brambory nakrájíme podélně na osminy. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme vrstvu oleje o výšce 2,5 cm, vložíme brambory a na mírném ohni 10 minut smažíme dozlatova, během smažení brambory otočíme. Vyjmeme a osušíme na kuchyňských utěrkách.
-
3
Horké brambory přendáme do mísy a posypeme směsí koření. Důkladně promícháme. Brambory přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a horké podáváme. Můžeme doplnit majonézou.