Hovězí guláš maďarský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 178.6 mg
- Vláknina 2182.8 mg
- Vitamín A 2182.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
-
2
Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme.
-
3
Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
-
4
Podáváme s těstovinami.