Anglický krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 285.2 mg
  • Draslík 24.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 465.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Krém přecedíme do mísy a podáváme.

Komentáře k receptu